Mitä tarkoittaa tekstivippi ja onko sen hakeminen turvallista?

Tekstivippi on lyhytkestoinen pienlaina, joka tunnetaan mm. nimillä pienlainapikalaina, pikavippi, tekstiviestivippi, vippi sekä tekstarivippi. Pikalainan hakeminen vaatii  tänä päivänä uusilta asiakkailta verkkopankissa tunnistautumisen henkilöllisyyden varmentamiseksi. Näin ollen pikalainan hakeminen on nykyään erittäin turvallista. Tekstivippi on kuitenkin edelleen yksi pienlainan hakumuoto.

Monet pienlainayhtiöt tarjoavat vanhoille asiakkailleen monia eri lisäpalveluita ja mahdollisuuksia. Yksi näistä on mahdollisuus luoda ensimmäisen lainanhaku kerran yhteydessä henkilökohtainen PIN-koodi, jonka avulla Tekstivippi on jatkossa entistä helpommin ja vaivattomammin vanhojen asiakkaiden haettavissa. Toisilla pienlainayhtiöillä on käytössään oma profiili vanhoille asiakkaille. Näistä profiileista asiakas voi tarkastella esimerkiksi lainahistoriaansa, siirtää eräpäiväänsä, ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, hakea uutta lainaa, tai muokata asiakastietojaan helposti ja nopeasti.

Kun asiakas luo ensimmäisen lainanhaku kerran yhteydessä itselleen henkilökohtaisen PIN-koodin, hän voi jatkossa hakea lainaa vielä huomattavasti helpommin ja nopeammin. Kun asiakas on ensimmäistä lainaa hakiessaan tunnistautunut verkkopankkissa ja varmentanut näin henkilöllisyytensä – voi hän jatkossa hakea lainaa myös lyhyellä ja helpolla tekstiviestillä. Tekstivippi on siis vanhoille asiakkaille edelleenkin vain muutaman minuutin sekä tekstiviestin päässä.

Tekstivippi on turvallinen lainavaihtoehto, vaikkakin sen hakeminen tapahtuu tekstiviestin avulla. Luotettavat ja vastuulliset pienlainayhtiöt varmentavat asiakkaan henkilöllisyyden ensimmäisen lainanhaun yhteydessä verkkopankkitunnuksin sekä tarkistavat lainanhakijan henkilöluottotiedot lainanhakijan suostumuksesta. Lainantarjoaja varmentaa myös sen, että lainanhakijan ilmoittama puhelinnumero on todella lainanhakijan henkilökohtaisessa käytössä. Tämän vuoksi Tekstivippi on tekstiviestillä haettavissa vain vanhoille asiakkaille, joiden henkilöllisyys on jo aiemmin varmennettu. Henkilöllisyyden varmentaminen tekee pienlainan hakemisesta turvallista ja vähentää mahdollisen väärinkäytöksen mahdollista.

Iso Paha Vippi – vai onkohan sittenkään?

Julkisuudessa lähes aina huonossa valossa esitetyt vipit ovat auttaneet monia hetkellisten pienten rahaongelmien yli. Miksi tämä pieni apu on sitten niin kovin suuri paha? Tietysti on niitä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä oman taloutensa hoidosta mitään. Juurikin niitä, jotka sitten viimeisimpänä oljenkortenaan hakevat pikavippejä ja joutuvat pahaan velkakierteeseen. Totuushan nyt on kuitenkin se, meistä jokainen on vastuussa omista tekemisistään ja valinnoistaan. Onhan autokin erittäin huono väline holtittoman kuljettajan käsissä, mutta onko auto itsessään silti niin kovin paha? Pitäisiköhän autot kieltää etteivät ne vääriin käsiin joutuessaan aiheuttaisi onnettomuuksia. Syytätkö autokauppiasta, jos ajat holtitonta ylinopeutta puuhun ja halvaannut? Vai onkohan syy sittenkin sinussa itsessäsi? Pikavipit halutaan kieltää mutta entä autot?

Vippi on vaihtoehto silloin kun rahantarve yllättää ja palkkapäivään on vielä aikaa. Mitä teet, jos lemmikkisi sairastuu vakavasti ja eläinsairaalan maksut vievät koko kuun palkkasi? Mitä teet, kun vaimosi odottaa romanttista ravintolaillallista hääpäivän kunniaksi ja tilisi näyttää nollaa? Tällaisissa tilanteissa pikalaina auttaa. Matkaluotto voi olla myös avuksi matkakassan kartuttamisessa. Vippi auttaa sinua arjen yllättävien ja yllätyksettömienkin tilanteiden yli. Tämän ovat huomanneet jo sadat tuhannet suomalaiset, jotka ovat pikavippi firmojen asiakkaita. Heitä vippi on auttanut. Onkohan kaikki tämä negatiivinen puhe vippifirmoista vaan kateellisten panettelua. Vippejä tarjoavat yritykset keksivät hyvän markkinaraon ja keräävät nyt hyvät tuotot ja sekös muita harmittaa. Vai eivätkö suomalaiset vain osaa syyttää itseään omista virheistään? Vippi on syypää siihen, että jouduin velkakierteeseen. Vippi se oli! Kaikki on sen vipin syytä! On kahvin syy, että hampaani värjääntyivät kellertäviksi. Tätä pohdiskellessani tulen siihen johtopäätökseen, ettei todellakaan voi puhua isoista pahoista vipeistä vaan isoista pahoista ihmisistä, joilla ei ole mitään käsitystä taloudellisesta tilanteestaan saati siitä, miten hoitaisivat omaa talouttaan.