Mitä tarkoittaa tekstivippi ja onko sen hakeminen turvallista?

Tekstivippi on lyhytkestoinen pienlaina, joka tunnetaan mm. nimillä pienlainapikalaina, pikavippi, tekstiviestivippi, vippi sekä tekstarivippi. Pikalainan hakeminen vaatii  tänä päivänä uusilta asiakkailta verkkopankissa tunnistautumisen henkilöllisyyden varmentamiseksi. Näin ollen pikalainan hakeminen on nykyään erittäin turvallista. Tekstivippi on kuitenkin edelleen yksi pienlainan hakumuoto.

Monet pienlainayhtiöt tarjoavat vanhoille asiakkailleen monia eri lisäpalveluita ja mahdollisuuksia. Yksi näistä on mahdollisuus luoda ensimmäisen lainanhaku kerran yhteydessä henkilökohtainen PIN-koodi, jonka avulla Tekstivippi on jatkossa entistä helpommin ja vaivattomammin vanhojen asiakkaiden haettavissa. Toisilla pienlainayhtiöillä on käytössään oma profiili vanhoille asiakkaille. Näistä profiileista asiakas voi tarkastella esimerkiksi lainahistoriaansa, siirtää eräpäiväänsä, ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, hakea uutta lainaa, tai muokata asiakastietojaan helposti ja nopeasti.

Kun asiakas luo ensimmäisen lainanhaku kerran yhteydessä itselleen henkilökohtaisen PIN-koodin, hän voi jatkossa hakea lainaa vielä huomattavasti helpommin ja nopeammin. Kun asiakas on ensimmäistä lainaa hakiessaan tunnistautunut verkkopankkissa ja varmentanut näin henkilöllisyytensä – voi hän jatkossa hakea lainaa myös lyhyellä ja helpolla tekstiviestillä. Tekstivippi on siis vanhoille asiakkaille edelleenkin vain muutaman minuutin sekä tekstiviestin päässä.

Tekstivippi on turvallinen lainavaihtoehto, vaikkakin sen hakeminen tapahtuu tekstiviestin avulla. Luotettavat ja vastuulliset pienlainayhtiöt varmentavat asiakkaan henkilöllisyyden ensimmäisen lainanhaun yhteydessä verkkopankkitunnuksin sekä tarkistavat lainanhakijan henkilöluottotiedot lainanhakijan suostumuksesta. Lainantarjoaja varmentaa myös sen, että lainanhakijan ilmoittama puhelinnumero on todella lainanhakijan henkilökohtaisessa käytössä. Tämän vuoksi Tekstivippi on tekstiviestillä haettavissa vain vanhoille asiakkaille, joiden henkilöllisyys on jo aiemmin varmennettu. Henkilöllisyyden varmentaminen tekee pienlainan hakemisesta turvallista ja vähentää mahdollisen väärinkäytöksen mahdollista.